Hur går utbildningen till?

Körning

För att du ska få börja övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd. På www.korkortsportalen.se kan du fylla i en hälsodeklaration direkt. Du måste sedan komplettera din ansökan med ett syntest vilket du kan göra gratis hos oss. Så fort du fått tillståndet hemskickat är det bara att börja köra!

Nu har du 3 val:

  1. Övningsköra privat, då måste du och din handledare först gå en handledarkurs.
  2. Övningsköra på en trafikskola.
  3. Kombinera privat övningskörning med körlektioner på en trafikskola. Det här är enligt oss det bästa alternativet! Du får all mängdträning hemma samtidigt som läraren från trafikskolan visar och lär ut hur momenten ska vara. Din handledare är alltid välkommen med på körlektionerna!

Teori

Vi rekommenderar att du införskaffar böcker och dataprov. Dessa kan du jobba med hemifrån. Ju tidigare du börjar med teorin desto bättre!

Du är självklart välkommen in till vårt huvudkontor för att jobba med dataproven under våra öppettider!

Trafikverket

När du har genomgått hela din körkortsutbildning och blivit godkänd av din trafiklärare bokar vi in dig på teoriprov samt uppkörning på Trafikverket.
Innan teoriprovet fotograferas du och det är detta foto som kommer att finnas på ditt körkort.

På uppkörningsdagen träffas vi på trafikskolan och kör tillsammans till Trafikverket med den bil som du övningskört i. Vår lärare finns med dig hela tiden som stöd.
Kom ihåg giltig legitimation!

Här kan du se en film som ger en bild av hur det går till vid körprovet, behörighet B.

För mer information, se Körkortsportalen.se