Hur går utbildningen till?

Textbox Section

Körning

För att du ska få börja övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd. På www.korkortsportalen.se kan du fylla i en hälsodeklaration direkt. Du måste sedan komplettera din ansökan med ett syntest vilket du kan göra gratis hos oss. Så fort du fått tillståndet hemskickat är det bara att börja köra!

Nu har du 3 val:

  1. Övningsköra privat, då måste du och din handledare först gå en handledarkurs.
  2. Övningsköra på en trafikskola.
  3. Kombinera privat övningskörning med körlektioner på en trafikskola. Det här är enligt oss det bästa alternativet! Du får all mängdträning hemma samtidigt som läraren från trafikskolan visar och lär ut hur momenten ska vara. Din handledare är alltid välkommen med på körlektionerna!

Teori

Textbox Section

Vi rekommenderar att du införskaffar böcker och dataprov. Dessa kan du jobba med hemifrån. Ju tidigare du börjar med teorin desto bättre!
Vi rekommenderar dessutom alltid våra elever att gå på vår lärarledda teorikurs. Kursen tillsammans med självständiga studier ger en bra kunskapsnivå för att klara av och förstå trafiken. Våra teorikurser utgör sammanlagt 6 timmar och är fördelade på måndagar och tisdagar. Under dessa timmar går vi igenom allt man behöver kunna för att ha en bra grund inför teoriprovet på Trafikverket. Anmälan till teorikursen sker i samråd med vår receptionist.

Lektion 1, 3x60 min
Stadskörning
Körning på gator med mindre trafik
Körning på gator med mer trafik
Körning i tät stadstrafik
Att stanna och parkera

Lektion 2, 3x60 min
Landsvägskörning
Körning på landsväg
Påfart och avfart
Omkörning på landsväg
Vägmarkering – vägren
Möte
Vilt
Järnvägskorsning
Motorväg och motortrafikled
Mörkerkörning och belysning
Reaktionssträcka och bromssträcka
Fordon

Du är självklart välkommen in till vårt huvudkontor för att jobba med dataproven under våra öppettider!


Trafikverket

När du har genomgått hela din körkortsutbildning och blivit godkänd av din trafiklärare bokar vi in dig på teoriprov samt uppkörning på Trafikverket. Dessa skall bokas samtidigt och båda proven skall ske inom 2 månader. Det betyder med andra ord att båda proven kan ske under samma dag! Innan teoriprovet fotograferas du och det är detta foto som kommer att finnas på ditt körkort.

På uppkörningsdagen träffas vi på trafikskolan och kör tillsammans till Trafikverket med den bil som du övningskört i. Vår lärare finns med dig hela tiden som stöd.
Kom ihåg giltig legitimation!

Välkommen!

Textbox Section