Hur går utbildningen till?

Textbox Section
Körning

För att du ska få börja övningsköra i trafiken måste du ha ett körkortstillstånd. På www.korkortsportalen.se kan du fylla i en hälsodeklaration direkt. Du måste sedan komplettera din ansökan med ett syntest vilket du kan göra hos oss utan extra kostnad!

De första 5 grundmomenten (se skisser) övar du på vår körgård som ligger vid Bromma Flygplats. När du är klar med dessa övergår du till stadstrafik och allra sist landsvägskörning.

Riskutbildningen är obligatorisk och består av en teoretisk och en praktisk del som vi genomför i egen regi. Vi hjälper dig givetvis med bokningen av dem! Se ytterligare information här (LÄNKAD!)

Vilken MC har du rätt att köra?

  • A1 – 16 år
  • A2 (begränsad) – 18 år (endast körprov för den som redan har A1)
  • A (obegränsad) – 24 år (20 år för den som har haft behörigheten A2 i minst 2 år, endast körprov för den som redan har A1 eller A2)

Åldersgränser för att börja övningsköra på trafikskola:

  • A1 – 15 år och 9 månader
  • A2 – 17 år och 6 månader
  • A – 17 år och 6 månader

Teori

Vi rekommenderar att du införskaffar böcker och dataprov. Dessa kan du jobba med hemifrån. Ju tidigare du börjar med teorin desto bättre!

Vi rekommenderar alltid våra elever att gå på teorikursen. Kursen tillsammans med självständiga studier ger en bra kunskapsnivå för att klara av och förstå trafiken. Våra teorikurser utgör sammanlagt 9 timmar och är fördelade på måndagar och tisdagar under 2 veckor. Under dessa timmar går vi igenom allt man behöver kunna för att ha en bra grund inför teoriprovet på Trafikverket. Anmälan till teorikursen sker i samråd med vår receptionist.